DÁTUM2023 May
Szerda 31

ORVOSI ÜGYELET

FaceBook

Az korábbi háziorvosi ügyeleti szolgálatot a Bicskei Központi Orvosi Ügyelet váltotta fel. Az ügyelet jellege központi vegyes ügyelet, azaz felnőtt és gyermekkorúak ellátása az ügyeleten egyaránt történik, önálló gyermekorvosi ügyelet nincs.

Ügyeleti idő: hétköznapokon 16:00-08:00, hétvégén és munkaszüneti napokon folyamatosan.

Ügyeleti rendelő helye: Bicske, Kossuth tér 17.

Az ügyelet telefonszáma: +36 70 37 03 104

 

Az orvosi ügyelet NEM helyettesíti a háziorvosi rendelést, hanem alapvetően a háziorvosi rendelési és rendelkezésre állási időn kívüli időszakra, alapellátási szintű sürgősségi ellátásra és hatósági közreműködésre szervezett ügyeleti ellátás (amely a háziorvosok rendelési idejében is elérhető, de ezen időszakban azon esetekre melyeket az illetékes háziorvos valamely méltányolható okból nem tud elvégezni).

Kérjük, legyenek figyelemmel a rendszeresen szedett gyógyszereik időben történő felíratására és kiváltására, mert az ügyelet főként életmentő, sürgősségi gyógyszerekkel rendelkezik, a rendszeresen szedett gyógyszerek elfogyása esetén nem minden esetben tudunk segíteni. A rendszeresen szedett gyógyszerek felírása a Háziorvos feladata.

Receptet csak az ügyeletet felkereső beteg akut megbetegedésére tudunk felírni ill. a rendszeresen szedettek közül csak abban az esetben, ha annak kihagyása súlyos egészségkárosodást/életveszélyt idézne elő, ekkor is csak a legkisebb kiszerelést. 

 

További információ, szakmai tanács az ügyelet weboldalán érhető el: http://www.orszagosorvosiugyeletbicske.hu/