DÁTUM2023 May
Szerda 31

Felhívás bel- és külterületi útjaink védelmében

FaceBook

Tisztelt földműveléssel foglalkozó gazdálkodók!

Önkormányzatunk bel- és külterületi útjainak védelme érdekében az alábbiak betartásásra hívja fel szíves figyelmüket.

Az elmúlt időszakban az osztatlan közös tulajdonban lévő földterületek kimérése következtében több helyszínen is új utak kerültek kijelölésre.

Ezek az utak (akaratunkon kívül is) az önkormányzat tulajdonába kerültek. Mivel az utak karbantartásához sem megfelelő eszközökkel, sem anyagi forrással nem rendelkezünk, ezért kérjük Önöket, hogy útjainkat megfelelő körültekintéssel használják és az esetlegesen okozott kárt állítsák helyre.

Kérjük, hogy kerüljék el a kijelölt utak művelésbe vonását, mivel ebben az esetben hatósági és jogi intézkedéseket kell megtennünk. Ezt feltétlenül szíveskedjen szem előtt tartani!

Az egyre nagyobb tömegű és terjedelmes mezőgazdasági gépek és teherszállító járművek nagyban hozzájárulnak belterületi útjaink állagának romlásához, ezért kérjünk Önöket, hogy megművelt terüleik megközelítése érdekében szíveskedjenek a külterületi utakat igénybe venni.

A fent megjelölt okokra és a lakossági panaszokra hivatkozva kérem, hogy a József Attila, Kossuth Lajos, Fornai, Rákóczi Ferenc, Major és Vörösmarty Mihály utcákat nagytömegű és terjeledelmes gépeivel feltétlenül kerüljék el!

Figyelmükbe ajánljuk a 811. számú főút mellett nemrégiben kijelölt 03/1 HRSZ-ú utat, melyről a tabajdi, váli és verebi határral szomszédos területek is elérhetők a Vörösmarty utca igénybevétele nélkül.